In gebruik name knooppunt met openstelling laatste rijrichting Tilburg-Rotterdam 20 juni 2015

Waalwijk, 15 juni 2015 – In de ochtend van 20 juni 2015 (onder voorbehoud van weersomstandigheden) bereikt de ombouw van de N261 een nieuwe en belangrijke mijlpaal: de openstelling van de laatste rijrichting in het knooppunt A59-N261, namelijk Tilburg-Rotterdam. Op een paar detailafwerkingen na is het knooppunt gereed. 

Eerder al waren de andere rijrichtingen door het verkeer in gebruik genomen. Met het openstellen van ook deze rijrichting rijdt het verkeer in de definitieve situatie. Omdat de rijrichtingen grotendeels anders zijn dan men voorheen gewend was, zal het wennen zijn voor de weggebruiker. 

Ombouw N261
De ombouw van de N261 gaat voorspoedig. De zichtbare bouwlocaties op dit moment zijn de afbouw van het fietsviaduct over de N261 ter hoogte van Prof. Kamerlingh Onnesweg in Waalwijk, het viaduct over de N261 ter hoogte van de Europalaan (Efteling Hotel) in Kaatsheuvel en de natuurbrug bij Loon op Zand. De komende periode voert BAM verder werkzaamheden uit aan de Kleiweg in Waalwijk (bedrijventerrein Haven), aan bestaande viaducten en fietstunneltjes langs het N261-tracé en wordt de geluidsreducerende asfaltlaag (deklaag) op de N261 aangebracht.
Op www.N261NonStop.nl staan de actuele afsluitingen vermeld die met de werkzaamheden komende tijd gepaard gaan. 

BAM N261 Non Stop bouwt in opdracht van Provincie Noord-Brabant de N261 om tot een weg met ongelijkvloerse kruisingen. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden begin augustus 2015 afgerond en is de N261 volledig in gebruik.
Verdere informatie over de ombouw: www.N261NonStop.nl