Werkzaamheden Hoge Steenweg, afsluiting tunneltje, openstelling carpoolplaats

Van 4 mei 2015 07:00 tot 15 mei 2015 13:00

Voortgang van de werkzaamheden in en om de Hoge Steenweg
De ombouw van de carpoolplaats en bushalte langs de N261 met de hoek Hoge Steenweg is klaar. Op dit moment vinden kabels- & leidingenwerkzaamheden plaats in opdracht van Enexis. Deze houden niet direct verband met de N261-werkzaamheden. Zodra de werkzaamheden voor Enexis klaar zijn, openen wij de carpoolplaats. Dat is naar verwachting 15 mei 2015 of eerder, onder voorbehoud van (weers)omstandigheden.

Tunneltje tijdelijk dicht
Vanaf 4 mei t/m 13 mei vinden werkzaamheden plaats aan het tunneltje Hoge Steenweg. Het beton van deze tunnel  ‘stralen’ we onder hoge druk met kokend water.  Uit veiligheid is de tunnel voor deze periode afgesloten. Dit betekent onder andere dat:

  • de bushalte ‘Loon op Zand Busstation’ richting Tilburg tijdelijk vervalt
  • pendelbussen worden ingezet tijdens spitsuren op werkdagen van 4 mei t/m 8 mei en van 11 t/m 13 mei, tussen 6.30 uur en 10 uur en tussen 15 en 19 uur , tussen de oost- en westzijde

Reizigers die nu gebruik maken van de halte aan de N261 (Hoge Steenweg/busstation) en die naar Tilburg reizen, gebruiken in deze periode het beste de halte Loon op Zand, Kerkstraat, lijn 136. Reizigers uit de richting Den Bosch naar Loon op Zand stappen het beste over op de halte Waalwijk, busstation Vredesplein, op lijn 136, richting Loon op Zand/Tilburg en vervolgens uitstappen op de halte Loon op Zand, Kerkstraat.