IMAG0965

Natuur

Natuurlijk zorgvuldig

De ombouw van de N261 heeft effect op de natuur en het landschap. Op diverse plaatsen gaat flink gekapt worden. In totaal 19 hectare . Hiervoor in de plaats is ongeveer 30 hectare landbouwgronden door de provincie aangekocht om nieuwe natuur en landschap aan te leggen. Dit heet natuurcompensatie. Voor de weg in gebruik wordt genomen moet dit zijn gerealiseerd.

De ombouw van de N261 maakt het mogelijk om twee belangrijke natuurgebieden ‘Landgoed Huis ter Heide’ en ‘Loonse en Drunense Duinen’ weer met elkaar te verbinden. Tussen het bestaande viaduct Hooispoor en de aansluiting Hoge Steenweg wordt een ecoduct, oftewel natuurbrug gebouwd.

Natuur N261 loonse en drunese duinen

De ombouw van de N261 maakt het mogelijk om twee belangrijke natuurgebieden ‘Landgoed Huis ter Heide’ en ‘Loonse en Drunense Duinen’ weer met elkaar te verbinden.

De natuurbrug zorgt dat dassen, reeën, wezels, uilen en allerlei insecten die aan weerszijde van de weg leven, weer met elkaar ik contact komen. Deze verspreiding en uitwisseling is heel belangrijk en houdt een soort gezond en sterk.

Natuur N261 natuurbrug 3D view

Tussen het bestaande viaduct Hooispoor en de aansluiting Hoge Steenweg wordt een ecoduct, oftewel natuurbrug gebouwd.